Tokio lietuviško alaus dar negalėjote gerti, mat mes esame pirmieji.
Tradiciniu požiūriu tai yra įprastas vokiškas hefeweizen’as. Virtas naudojant kviečius, todėl išsaugojęs
kvietinę rūgštelę ir gaivą. Nefiltruotas, todėl natūraliai drumstas. Baltą spalvą ir pieniškumą šiam alui
suteikia jame plaukančios mielės, kurios, be kita ko, yra ir įsimintino šio alaus fermentacijos profilio
kaltininkės. Kvapas nosį džiugina bananų, gvazdikėlių, kramtomos gumos natomis. Tradicinis hefe.
Nors… kažkas čia ne taip.
Ieškodami išskirtinumo, ”Dundulio” aludariai virdami šį kvietinuką į katilą sumetė ir amerikietiškus aro-
matinius Citra apynius, kurie papuošią šį alų vaisine, citrusine puokšte. Kas galėjo pagalvoti, kad tai
taip gerai dera su kviečiais.